„Хапче доброта” сподели с перничани поетесата с китара Татяна Йотова

На 27 и 28 ноември по покана на Клуба на дейците на културата и Регионалния исторически музей в Перник гостува поетесата с китара Татяна Йотова.

Татяна Йотова живее и работи в гр. Айтос. Автор е на 11 поетични книги, четири от които за деца. Тя превръща своите стихове в песни и ги изпълнява с китара в ръка. Носител е на награди от национални и международни конкурси. В творчески тандем с Хайгашод Агасян създават песни, любими на малки и големи.

В петък вечер в изложбената зала на Регионален исторически музей, където в момента е експонирана изложбата „Съхранена памет”, Татяна Йотова представи свои стихове и песни. Събитието беше уважено от областния управител на Перник д-р Александър Александров. Изпълнението на Татяна Йотова създаде изключително настроение и позитивни емоции сред публиката. Срещата продължи с неформален разговор и споделяне на впечатления между гостенката и местни творци.

Традиционната семейна събота в музея даде възможност на децата да се запознаят с детската поезия на Татяна Йотова. Пред тях авторката представи стихове от най-новата си книга „Извор с очи на дете” и свои детски песни. Тя отговори на въпросите на децата за силата на думите и музиката, за раждането на стиховете и песните й. Те, от своя страна, споделиха с нея първите си стъпки и вълнения в поезията, изобразителното изкуство, музиката.

Татяна Йотова изрази радостта си, че е намерила много нови приятели и топъл прием сред малки и пораснали перничани. Двете творчески срещи завършиха с много усмивки и пожелания за нови срещи.